create a web page for free

A Maharishi Gandharva Véda

A természet ritmusait és dallamait felismerni képes risik (látók) csodálatos dallamokat énekeltek vagy játszottak, hogy békét és harmóniát hozzanak a földjükre és egészséget az ott lakókra. Az időközben elfelejtett zenét (harmonizáló-gyógyító zenét) Maharishi Mahesh Jógi irányításával felelevenítették...

Shrimati Anita Roy
Maharishi Gandharva Veda
koncertje és tanfolyama


A koncert 2019 június 13-án,
19:00 órai kezdettel tartjuk,
MagNet Közösségi Ház
1062 Budapest, Andrássy út 98

majd a hétvégén

Anita egyedülálló védikus ének tanfolyamot tart,
2019 június 14-16-ig (péntek délután, szombat és vasárnap). 

Mobirise
Mobirise

A KONCERT

Magnet Közösségi Ház - 2019 Június 13. 19:00 óra


Belépőjegy 3000Ft.

 A koncerten a legősibb Gandharva Véda dallamait hallgathatják. A védikus  dallamok a természetben, az emberi testben fellelhető ritmusok, melyek      harmonizáló hatással vannak a hallgatókra, és ezen keresztül a  környezetünkre.

 Hatásai:
 - összehangolja az agy részeinek és a test szerveinek működését
 - elősegíti a test öntisztulását,
 - oldja a stesszt,
 - elősegíti belső a békét és nyugalmat
FIGYELEM!  A fenti hatások változó mértékben hatnak a hallgatókra.

A TANFOLYAM

2019 június 14-16-ig

Alapszintű vokál ének tanfolyam 


A tanfolyam 12 órás , péntek este kezdődne, szombat délelőtt, délután és vasárnap egy délelőtti és kora délutáni előadásokkal zárna. A tanfolyamról röviden:

- Srimati Anita Roy a Delhi zeneművészeti egyetemen végzett, valamint az ottani egyetem tanárként egyedülálló oktatást biztosít ebben a műfajban. 
- Ének vagy egyéb zenei előképzettség nem szükséges a tanfolyamhoz.
- TM és nem TM gyakorló is részt vehet a tanfolyamon, azaz nyitott (publikus) mindenki számára.
- A tanfolyam anyagát rendszeresen tudjuk majd gyakorolni a tanfolyam után, mely zenei, hangképzési és tudati fejlődést biztosít a gyakorlók számára.
- A tanfolyam tandíja 45 000Ft./fő.
- A tanfolyam helyszíne: szervezés alatt.
- Jelentkezés:
marika.schwarcz@gmail.com 
Tel.: +36-70-350-1189

Jelenkezés a koncertre és/vagy a tanfolyamra.
A jegyek a koncert napján a helyszínen kaphatók.

Lépj kapcsolatba velünk

A helyfoglalás nem minősül visszavonhatatlan jegyfoglalást. Kérem, jelezzék ha a foglalást/jelentkezést visszavonják.

Telefon: +36 20 5263034
Email: szenes.karoly@freemail.hu

Anita Roy a következőket üzeni a tanfolyamáról: " ...MGV courses are, group of scales, in Gandharv Ved is called ornaments, two ragas and few sanskrit slokas, we do not need musical backgrounds, anyone can sing. JGD, with best wishes. Anita "

Magyar fordításban: "...a MGV tanfolyam tartalma: az alaphangok skálázása, a ghandarva vedában ezt hang-improvizációnak nevezik, két rága és néhány sanskrit sloka. Nincs szükség (zenei) háttérre, (képzettségre) bárki elkezdheti az éneklést. JGD, a legjobbakat kívánva: Anita"

A rága jelentése örömöt szerző. A hangskála hét alaphangjának (sza, re, ga, ma, pa, dha és ni) kombinációja alkotja a rágákat. A rágák kötődnek egy bizonyos napszakhoz, évszakhoz stb., ezáltal a testben és a környezetben harmóniát hoznak létre. A sloka szó védikus irodalmi himnuszt, verset jelent.


A Maharishi Gandharva ének tanfolyamról angol nyelven egy rövid videó előadást nézhetünk:

A MAHARISHI GANDHARVA VÉDA

Több ezer évvel ezelőtt Indiában a természet ritmusait és dallamait felismerni képes risik (látók) csodálatos dallamokat énekeltek vagy játszottak, hogy békét és harmóniát hozzanak a földjükre és egészséget az ott lakókra. Az időközben elfelejtett zenét (harmonizáló-gyógyító zenét) Maharishi Mahesh Jógi irányításával felelevenítették, és koncerteket szerveztek a bemutatására.

A Maharishi Gandharva Véda (MGV) világával Magyarországon először 1994-ban ismerkedhettünk meg Sumitra Guha művésznő előadásában. A művésznő csodálatos koncertje lelkes szervezők közreműködésével: Budapesten, Miskolcon, Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán volt hallható. Ebben az időben személyesen Maharishi kérése volt, hogy világszinten szervezzenek és tartsanak MGV koncerteket.

A budapesti Fonó közönsége 2006. május 11-én ismerkedhetett meg újra ezzel a csodálatos élménnyel. A nagy érdeklődés kísérte koncerten Shrimati Anita Roy énekesnő lépett fel, kísérője a tabla nevű tradicionális indiai ütőhangszer kiváló ismerője, Sandip Bhattacharya és Marie Courvoisier volt.

Shrimati Anita Roy, M.A. (Hindustani Classical Music – DELHI UNIVERSITY), M.Phil. a hindusztáni klasszikus zene vokális művészetének kiemelkedő művésze, aki évtizedek óta koncertezik nagy sikerrel Indiában és külföldön egyaránt. Anita Roy Delhiben járt egyetemre, amikor megismerkedett Maharishi Mahesh Jógival, és csatlakozott ahhoz a programhoz, mely a Gandharva Véda zenéjét hivatott terjeszteni. Azóta, Anita személyesen tart tanfolyamokat a Maharishi Gandharva éneket (recitálást) tanulni vágyók számára.

A tanfolyam és a koncert szervezője:

Szenes Károly TM-tanár és a Nők a Teljes Tudásért Alapítvány, támogatónk a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány. 

Rangidős TM - tanárként, Károly több mint 28 éve tanítja a TM technikát, számos hazai tanfolyam és rendezvény szervezője. Részt vett az 1994-es MGV koncertek előkészítésében, és a 2006-os Shrimati Anita Roy Budapesti Fonó-i koncertjét és tanfolyamát is ő szervezte.

A tanfolyammal kapcsolatban kérem érdeklődjön:

marika.schwarcz@gmail.com - Nők a Teljes Tudásért Alapítvány

Tel.: +36-70-350-1189

A  koncerttel  és a szervezéssel kapcsolatban:

szenes.karoly09@gmail.com

Köszönjük!

A szervezők