Maharihsi Mahesh Yogi - TM

Videó előadás:


Maharishi röviden elmondja: Mi a Transzcendentális Meditáció®.

A Transzcendentális Meditáció® gyakorlatáról.


Mit tehet a TM® gyakorlat értem?


Az életünket sokkal élvezetesebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi. A gyakorlók azt tapasztalják, hogy ez egy egyszerű és könnyű gyakorlat, mely hatásának köszönhetően a következő előnyökről számolnak be: jelentős csökkent a stressz és a szorongás, a hangulati zavarok, az álmatlanság, és a magas vérnyomás.

A krónikus stressz, ma már mint civilizált népbetegség, bizonyítottan káros az egészségre, a boldogságra, a kreativitásra, és a munkahelyi termelékenységre. Több mint 380 publikált kutatási tanulmány dokumentálja a TM® -technika hatékonyságát a stressz és a stresszel kapcsolatos problémák csökkenésében.

Mi a TM® technika?


Ez egy egyszerű, természetes technika melyet naponta kétszer 20 percig gyakorolunk, kényelmesen ülve, csukott szemmel. A TM® technika könnyen elsajátítható és kényelmes gyakorlat, nem egy vallás, nem filozófia, vagy életmód. A világban eddig több mint hatmillió ember tanulta meg, különböző korosztályúak, kultúrájúak és vallásúak.

Mi történik, amikor meditálunk?


A TM® technika gyakorlata folyamán, elkezdjük tapasztalni a gondolat és a gondolkodás egyre csendesebb és csendesebb szintjeit. A gyakorlat folyamán, akár a tudatosság legcsendesebb és legnyugodtabb szintjét is megtapasztalhatjuk, mely a tudatosságunk alapja - a tiszta tudat.

Mit tegyek, ha nem működik az agykontroll, vagy rossz a koncentrációm?


Nem gond. Eltérően más fajta meditációtól, a TM® gyakorlatban nincs koncentráció, nincs kontroll, nem elmélkedünk. és nem ellenőrizzük a gondolatokat. Szinte bárki gyakorolhatja és megtanulhatja - még ADHD-s (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) gyerekek és PTSD-s (poszttraumás stressz szindróma) katonák.

Mi van, ha valaki nem hisz ebben, ha szkeptikus?


A TM® technika hatékonyságát tekintve ugyanaz lesz, akár hiszel, hogy működni fog, vagy teljesen hitetlen vagy e tekintetben. Azért, mert a gyakorlat automatikusan és könnyedén teszi lehetővé azt, hogy az aktív gondolkodó elme lecsendesedje, az önvalónk legmélyebb nyugalmába.

Megtanulható a TM® könyvből vagy videóból?


A TM® technika könnyen elsajátítható, de csak személyes képzésen keresztül, egy képzett TM® tanár által. Olyan ez, mint az úszás, a kerékpározás vagy bármely más képesség, mely ott van az emberben, de szükséges egy képzett oktató, hogy alkalmazni is tudjuk ezt a képességünket. A Maharishi által alapított mozgalom magyarországi hivatalos TM® tanári listáján ellenőrizheti minden TM® tanár jogosultságát a TM® technika tanítására. Magyarországi TM® -tanárok.

Mit nyújt számomra a TM® , a mindennapi életben?


Az elmúl évtizedek tudományos vizsgálatai a TM® technikáról, és ezen kutatások eredményeinek közzététele alapján a következő előnyökről számolhatunk be a TM® gyakorlóknál:

A TM® bizonyított hatásai:

 • Csökkenti a stresszt és a szorongást
 • Csökkenti, a Depressziót
 • Csökkenti az álmatlanság tüneteit (Insomnia)
 • Csökkenti a vérnyomást
 • Csökkenti a vér koleszterin szintjét
 • Csökkenő a pangásos szívelégtelenség
 • Csökkenti az érelmeszesedést / agyvérzést
 • Csökkenti a Szabad gyököket
 • Csökkenti a metabolikus Szindrómát
  / pre-diabéteszt/ cukorbetegség megelőző állapot
 • Csökkenti a szív és érrendszeri kockázati tényezőket
 • A fájdalom csökkenését biztosítja
 • Csökkenő egészségügyi ellátási költségek és hasznosításuk
 • A magasabb szintű agyműködést biztosítja,
 • Fejleszti az intelligencia, a kreativitás és a tanulási képességet
 • Javuló egyetemi tanulmányok, Akadémikus képzés
 • Javuló iskolai viselkedés (morál)
 • Előnyösen segít a hátrányos és felzárkóztató oktatásban
 • Jobb a személyiség alkalmazkodó képessége
 • Növeli az életünk hosszát
 • Csökkenő élvezeti szerfüggőség
 Forrás:www.tm.org/research-on-meditation...

TM gyakorló
TM gyakorlás ülve, csukott szemmel.


Ha többet szeretne megtudni a TM® -ről, kérem, forduljon bizalommal hozzám: Szenes Károly TM® tanár.

Elérhetőségeim:
Mobil: 06 20/526-3034
E-mail: szenes.karoly[KUKAC] freemail.huTM oktató: Szenes Károly

TM - tanár


"Maharishi Mahesh Yogi Transzcendentális Meditáció® technikáját több mint két és fél évtizede gyakorlom és oktatom. Tiszta szívemből és teljes hittel vallom, a legtöbbet önmagunkért, családunkért, nemzetünkért, a nemzetek közösségéért és a környezetünkért a TM® technikájának gyakorlásával tehetünk. Létezésünk beteljesedése a rend, a szeretet és a béke növekedésével biztosítható. Mindezt, a TM® technika rendszeres gyakorlása biztosítja számunkra, nap, mint nap…"

Transzcendentális Meditáció® tanfolyam:


Jelentkezés a díjmentes Transzcendentális Meditáció előadásra:


A korlátozott helyfoglalás miatt, kérem kattintson a lenti "Register Now!" gombra, majd a "Register" gombra és jelentkezzen be az űrlapon. Jelentkezése a "Complete Registration" gombbal véglegesedik. Köszönöm, megtisztelő figyelmét!


Elérhetőségeim:
Mobil: 06 20/526-3034
E-mail: szenes.karoly[KUKAC] freemail.hu

Híres és ismert emberek, akik megtanulták a TM-et.

 Folytatás...