Tudományos kutatások a TM technikáról.


Transcendental Meditation technique

A mai napig 35 ország 200 független kutatóintézetének több mint 600 tudományos tanulmánya bizonyította az elmúlt 40 évben, hogy a TM®-Program pozitív hatást fejt ki az egyéni élet minden területén: elme, test, magatartás és környezet. A kutatási eredmények a következőket tartalmazzák:

Pozitív hatások az elme számára – jobb memória, tisztább és rendezettebb gondolkodás, nagyobb kreativitás és koncentrálóképesség, az agy teljes potenciáljának használata, élesebb intellektus, magasabb IQ, jobb osztályzatok (az iskolában), erősebb figyelem, kiterjedtebb tudatosság.

Pozitív hatások a test számára – kevesebb stressz, több energia, jobb egészség, alacsonyabb egészségügyi költségek, pihentetőbb alvás, alacsonyabb vérnyomás, csökkenő alkoholfogyasztás, dohányzás abbahagyásának képessége, kevesebb feszültség, az asztma mérséklődése, alacsonyabb koleszterinszint, csökkenő reakcióidő, egy hosszabb, egészségesebb élet.

Pozitív hatások a kapcsolatok területén – beteljesítő barátságok, belső béke, több önbizalom, nagyobb perspektíva az életről, növekvő tolerancia, saját magunk és mások növekvő becsülése, kevesebb idegesség, düh és depresszió.

Pozitív hatások a szakmai életben – erősebb önmegvalósítás elérése, helyes döntéshozatal, nagyobb elégedettség a karrierrel, jobb munkateljesítmény, gyorsabb problémamegoldó képesség, a munka növekvő élvezete, hatékony vezetői képesség kifejlődése, kevesebb cselekvés, több eredmény, a munkatársakkal való jobb kapcsolat, kevesebb stressz a munka során.

Pozitív hatások a világnak – javuló városi életminőség, kevesebb bűnözés, kevesebb közlekedési baleset, kevesebb gyilkosság, csökkenő terrorizmus, kevesebb nemzetközi konfliktus, a nemzetek közötti növekvő harmónia, világbéke.

Éljük a jótékony hatásokat!

A Transzcendentális Meditáció®-s programon végzett tudományos kutatás azt bizonyítja, hogy a technika működik. A technikát gyakorló emberek pozitív beszámolói azt mutatják, hogy bárki képes megtanulni és élvezni a technikát. De ami a legfontosabb, hogy Ön is elkezdje tapasztalni a jótékony hatásokat a saját életében.

Van egy régi közmondás, miszerint „ a puding próbája az evés”. A Transzcendentális Meditáció®-s program hatékonyságának legjobb bizonyítéka, ha Ön saját maga is megtanulja. A jótétemények természetesen és spontán jönnek. Nem kell próbálkoznia, hogy elérje őket. Csak meditáljon kényelmesen naponta kétszer, és azok megjelennek az Ön életében.

Mindez ahhoz hasonlít, mint amikor öntözzük a fa gyökerét, és a leveleket, a virágokat és a gyümölcsöket virulni látjuk. Napról napra tisztább elmét, jobb egészséget, harmonikusabb kapcsolatokat és stressz nélküli sikereket élvezhet, ezenkívül hozzájárul egy békésebb világ kialakításhoz.


dr. Selye János "Az eddig végzett tudományos kutatások kimutatták, hogy a gyógyszerek hatásával ellentétben, mely erőfeszítést igényel a stressz oldására, a Transzcendentális Meditáció erőltetés nélkül éri el azt a fiziológiai hatást, hogy a szervezet stressz mentessé váljon. A Transzcendentális Meditáció olyan mértékben megnyugtatja a központi idegrendszert, hogy az megszabadul a stresszektől..."
Dr. Selye János, a Montreali Orvostudományi Intézet egykori igazgatója,
nemzetközileg elismert stresszkutató, a stresszelmélet atyja


Angol nyelvű összefoglaló előadás a TM technika Tudományos kutatásairól.

A summary of research on the Transcendental Meditation technique

Transcendental Meditation EEG

Validated by HTML Validator  rv nyes CSS!